Skip to main content

Herontwikkeling LocHal Tilburg

LocHal Restauratie Tilburg

In opdracht van Gemeente Tilburg hebben wij samen met onze co-makers deze oude locomotiefwerkplaats getransformeerd tot een publieke stadshal. De bestaande constructie en de nieuwe architectuur vormen samen het decor voor een vernieuwend bibliotheekconcept: een huiskamer voor de stad waar kennis wordt opgehaald en geproduceerd. Daarnaast zijn wij als BINX erg trots dat dit project meerder nominaties en prijzen heeft ontvangen. Zo is de LocHal onder andere genomineerd voor BNA Gebouw van het Jaar 2019 & NRP Gulden Feniks 2019.

LocHal Restauratie Tilburg
Opdrachtgever Gemeente Tilburg
Contractvorm UAV-GC UAV-GC
Verwervingswijze Engineer & Build
Oppervlakte BVO 11.000 m2
Jaar van uitvoering 2017-2018
Bijzonderheden Nominatie BNA Gebouw van het Jaar 2019 & Gulden Feniks 2019

Om de MVO doelstellingen van de gemeente Tilburg ook in de renovatie zichtbaar te maken, is er al vroeg in de voorbereiding gekozen voor een projectaanpak volgens BREEAM-NL. De doelstellingen van BREEAM-NL voor o.a. energiezuinigheid, gezondheid, en de sociale aspecten passen naadloos op de MVO ambities van de gemeente Tilburg. Met name aan gezondheid, comfort, en sociaal belang hecht de gemeente Tilburg veel waarde.

In lijn met de verwachtingen die de gemeente aan zichzelf stelt m.b.t. duurzaam ondernemerschap, legt de gemeente Tilburg ook voor de renovatie de lat hoog: de gemeente Tilburg heeft zich ten doel gesteld om voor de renovatie van de LocHal het BREEAM-NL ambitieniveau “Very Good” te behalen.

Gerelateerde projecten