Skip to main content

Nieuwbouw Focus Filmtheater Arnhem

Vooraanzicht Focus Filmtheater Arnhem BINX Smartility

In opdracht van Gemeente Arnhem heeft BINX Smartility de nieuwbouw van het Focus Filmtheater gerealiseerd. De opdracht betreft het engineeren en realiseren van de nieuwbouw, vastgelegd in een UAV-GC contract. 

Gevel binnen Arnhem Filmtheater Focus
Opdrachtgever Gemeente Arnhem
Contractvorm UAV-GC
Jaar van uitvoering 2017-2018
Oppervlakte BVO 4.459 m²

Het nieuwe Filmtheater is op het Kerkplein in de gemeente Arnhem gebouwd. Het Filmtheater werd gebouwd ten behoeve van Stichting Focus Filmtheater (SFF) Arnhem, die zich het doel heeft gesteld om de belangstelling voor film- en beeldcultuur bij een zo groot en divers mogelijk publiek te stimuleren door in de 5 filmzalen een boeiend en gevarieerd cultureel filmklimaat te kweken. Daarnaast zal er ook in het gebouw ruimte zijn voor horeca in zowel een apart toegankelijk filmcafé en apart te gebruiken foyer in combinatie met de multifunctionele zaal.

Het door DP6 Architectuurstudio uitgewerkte DO+ werd door BINX Smartility  gezamenlijk met haar partners en alle derden vanuit opdrachtgever (grootkeuken, film&geluidsinstallatie, theaterinrichting) verder uitgewerkt tot een Uitvoeringsgereed ontwerp. 

Gemeente Arnhem had als opdrachtgever gedurende dit project 1 aanspreekpunt: BINX Smartility. Wij verzorgen hier de engineering en uitvoering van alle bouwkundige en installatie technische werkzaamheden. De doorloop tijd van dit project was ruim een jaar, waarbij verschillende disciplines zowel intern als extern hun inzet hebben getoond om dit mooie resultaat te behalen. Het was een complex project met veel details, hoogte verschillen en gebruikers eisen, welke wij allemaal hebben ingepast. 

Dit multifunctionele gebouw is behalve een filmtheater ook geschikt voor theatervoorstellingen en diverse presentatie mogelijkheden. Bij dit pand is er voor gekozen om de horeca uit te bereiden met een gezellig filmcafé en professionele grootkeuken. Met trots kunnen we dit kenmerkende gebouw presenteren en terugblikken op geslaagd project.