Skip to main content

Nieuwbouw VMBO Zone.College

BINX Smartility was verantwoordelijk voor de realisatie van de VMBO locatie van de Zone.college school met de daarbij behorende terreininrichting, bijgebouwen en gymzaal, gelegen aan de Gezellenlaan 14 in Doetinchem. Een nieuwbouwproject waarbij de bestaande locatie gefaseerd vervangen zal worden door deze school inclusief terreininrichting, bijgebouwen en gymzaal. De bijgebouwen bestaan uit een kas, kapschuur en een dierenverblijf.

Opdrachtgever Zone.college
Contractvorm UAV-GC
Oppervlakte BVO 6.910 m²
Jaar van uitvoering 2018-2019
Bijzonderheden Energievolumegarantie, frissescholen klasse B.

Gezonde & Inspirende omgeving

Het doel van de Nieuwbouw Zone.college Doetinchem is het realiseren van een gezonde en inspirerende omgeving waarbij het gebouw is aan te passen op de veranderingen van de organisatie. Alleen de school zelf zal 6.910 m2 groot dat tevens aangevuld wordt met de praktijkruimten alias bijgebouwen.

Een lowtech gebouw met een hightech performance, met toepassing van circulaire materialen. Een belangrijk aandachtspunt is de toepassing van een duurzame en circulaire energie- en waterhuishouding dat onderdeel is van een lokaal ecosysteem. Het is de ambitie om de Nieuwbouw Zone.college Doetinchem als zijde Frisse school klasse B te brengen. Voor de Nieuwbouw Zone.college Doetinchem zal tevens een Energievolumegarantie van 15 jaar worden afgegeven voor het gebouwgebonden deel én behoord het onderhoud voor  de komende 10 jaar ook tot de opdracht.

Digitale oplevering

Woensdag 21 november 2018 hebben we ons project Zone.college feestelijk virtueel opgeleverd (DigitaalBouwen). De engineers van het project hebben een inkijkje gegeven in de technische uitdagingen en hoe ze die hebben opgelost. Daarnaast ronden we het Uitvoeringsgereed Ontwerp af met onze opdrachtgever en starten wij met de daadwerkelijke realisatie buiten. In Doetinchem op de bouwlocatie zal tevens overmorgen een ‘tijdcapsule’ met een beschrijving van de toekomstdromen van Zone.college door de Wethouder van de Gemeente Doetinchem begraven worden