Skip to main content

Vacature Bouwkundig Werkvoorbereider BINX-West

Voor onze nieuwe vestiging in de Randstad zijn we op zoek naar een calculator/kostendeskundige bouwkunde. Als kostendeskundige denk je mee in onze tenders en reken je aan onze topprojecten. Wil je ook werken bij een bedrijf dat wordt gedreven door een passie voor innovatie en echt integraal samenwerkt?

Dan komen we graag met je in contact!  

Als calculator/kostendeskundige heb je een veelzijdige en uitdagende baan. Je speelt een belangrijke rol in het integrale tenderteam met installatie- en bouwkunde collega’s! Je bent namelijk verantwoordelijk voor het calculeren van de juiste bouwkundige kostprijs voor onze UAV-GC en bouwteam projecten.

Schakel tussen klantwensen en financiële haalbaarheid

Binnen het team ben je een spin in het web, je bent de schakel tussen de klantwens en de financiële haalbaarheid hiervan. Je vergelijkt offertes van leveranciers en co-makers en zorgt ervoor dat alle afspraken helder zijn. Goede communicatieve vaardigheden zijn jou niet vreemd. Daarnaast is veel ruimte voor creatieve ideeën, het denken in alternatieven is je op het lijf geschreven.

Je bent gewend om met deadlines te werken. Je bent stressbestendig en enige hectiek maakt je juist scherp en competitief. Je houdt van een stevige uitdaging, waarbij je jezelf kunt ontwikkelen en je niet alles voorgekauwd wilt krijgen. Je werkt zelfstandig, maar je hebt ook collega’s waar je altijd mee kan sparren.

Vind je het uitdagend om samen te ondernemen en samen een prachtig bedrijf neer te zetten en word je enthousiast om vanuit een solide organisatie, samen een nieuwe vestiging vorm te geven? Dan ben je bij ons aan de het juiste adres, dan gaan we samen volop kansen pakken. 

Inhoud functie

VERANTWOORDELIJKHEDEN

 • Inventariseren en beoordelen van de klantvraag op financiële haalbaarheid
 • Aanvragen en beoordelen van voorstellen/offertes van leveranciers en co-makers
 • Komen tot een overall prijsvoorstel voor de klant met daarbij een gefundeerde onderbouwing voor de gemaakte (bouwkundige) keuzes
 • Deel uitmaken van het integrale tenderteam en daarin een actieve bijdrage leveren
 • Verfijnen en uitbreiden van onze kostendatabase
 • Zorgen voor een goede overdracht richting het projectteam

WIJ VRAGEN

 • MBO+/HBO werk- en denkniveau en een afgeronde MBO of HBO opleiding, richting bouwkunde
 • Enthousiasme en de wil om jezelf en de organisatie te verbeteren, BINX Smartility wil naar de top
 • Enkele jaren ervaring als calculator/kostendeskundige bij een bouwonderneming of adviesbureau in de utiliteitsbouw;
 • Ervaring met UAV-GC is een pré
 • Type: oplossingsgericht, eigen ideeën en inbreng, positief ingesteld, professioneel en zelfstandig.

WIJ BIEDEN 

 • Natuurlijk bieden wij goede primaire en secundaire arbeidsvoorwaarden, maar wij onderscheiden ons door onze flexibiliteit, vrijheid en informele sfeer
 • Een dynamische ‘platte’ organisatie, waarin integraliteit en innovatie voorop staat, zonder hiërarchische belemmeringen waarin jij je volop kunt ontwikkelen
 • Er staat een professioneel, gezellig en gedreven team op je te wachten dat graag interdisciplinair met je samenwerkt
 • Scholing en opleiding zijn ontzettend belangrijk bij BINX en we investeren graag in jouw ontwikkeling
 • We zijn op zoek naar permanente uitbreiding van ons team; na het eerste contract krijg je bij goed functioneren een vaste aanstelling
 • Een unieke werkplek in onze ‘werkcafé’ in de Van Nellefabriek, waarin alles is ingericht voor flexibiliteit en voor optimale samenwerking in een informele werksfeer

Bedrijfsomschrijving

BINX Smartility

BINX Smartility is het integrale bouw én installatiebedrijf, samen gaan wij elke uitdaging aan en versterken wij elkaar. BINX richt zich met name op de UAV-GC markt, hierbij ontwerpen, realiseren en onderhouden wij uitdagende utiliteitsprojecten. Hierbij zijn wij dus verantwoordelijk voor zowel het bouwkundige als het installatie gedeelte, écht integraal samenwerken is waar wij voor staan. Bij BINX is veel ruimte en aandacht voor innovatie en (proces)verbetering. Samen slimme (technische) oplossingen creëren en uitvoeren is onze passie. Dit resulteert in een omzet van 65 miljoen in 2021 en een meer dan gemiddelde winstgevendheid. Dit doen we samen met meer dan 90 collega’s. Groot genoeg om samen alle uitdagende integrale projecten te doen en tegelijk klein genoeg om flexibel en persoonlijk te blijven.

Naast de prachtige projecten die wij realiseren, onderscheiden wij ons door onze bedrijfscultuur. Onze bedrijfscultuur wordt gekenmerkt door: gezien worden als collega, plezier hebben en volop ruimte krijgen voor je eigen ontwikkeling. Onze kernwaarden zijn dan ook écht samenwerken, innovatie en kwaliteit. Eigen initiatief en nieuwe mogelijkheden zoeken wordt bij ons erg gewaardeerd. Een prettige informele werksfeer wordt bij ons gecombineerd met een gezonde dosis uitdaging. Eigenaarschap wordt verwacht, maar daarvoor krijg je veel vrijheid en vertrouwen terug. De juiste combinatie om je verder te ontwikkelen en samen mooie prestaties neer te zetten.

Vandaar dat we in 2019 zijn uitgeroepen tot winnaar van de Cobouw Award ‘beste werkgever’.

Geïnteresseerd?

Solliciteer direct!

Als calculator/kostendeskundige bij BINX krijg je een baan met veel toekomstperspectief in een integrale organisatie. Wil je jezelf ontwikkelen en helpen met het opbouwen van onze nieuwe vestiging in Rotterdam? Word je één van onze cultuurdragers? Neem dan snel contact op met Ruth Feenstra via 06-40563496 of reageer hieronder!