Skip to main content

Vacature Tendermanager BINX-West

Voor onze nieuwe vestiging in de Randstad zijn we op zoek naar een tendermanager. Als tendermanager zorg jij samen met een integraal team voor  onderscheidende inschrijvingen. Ben jij de verbinder die alle disciplines samenbrengt en gezamenlijk prachtige projecten binnensleept?

Dan komen we graag met je in contact!  

Als tendermanager heb je een veelzijdige en uitdagende baan. Je bent de kartrekker in de tenderfase en hebt een doorslaggevende rol in het tot stand brengen van de inschrijving. Met als belangrijkste doel: samen een onderscheidende en competitieve winnende inschrijving te maken met het team. Je bepaalt samen met de directie de strategy-to-win en je bent verantwoordelijk voor de correcte uitvoering hiervan. 

Effectief organiseren binnen een team

Als tendermanager ben je in staat om alle sub-processen (ontwerp, prijsvorming, optimalisaties en aanbiedingsdocumenten) effectief te organiseren. Je bent in staat om door het team gesignaleerde kansen en risico’s om te zetten in een concreet plan dat aansluit bij de wensen en behoeften van de opdrachtgever. Je verzorgt de communicatie met de opdrachtgever, waarbij je een natuurlijke interesse hebt voor de vraag achter de vraag.

Dit doe je uiteraard niet alleen. Je werkt samen in team van specialisten, op het gebied van bouw, techniek, kosten en (digitale) processen. Ook zijn de beoogde projectleiders voor de uitvoering van het project al aangesloten. Op die manier kan het tenderteam een vliegende start maken. Er wordt van jou verwacht dat je het team motiveert en de lijnen uitzet.

Vind je het uitdagend om samen te ondernemen en samen een prachtig bedrijf neer te zetten en word je enthousiast om vanuit een solide organisatie samen een nieuwe vestiging vorm te geven? Dan ben je bij ons aan de het juiste adres, dan gaan we samen volop kansen pakken. 

Inhoud functie

VERANTWOORDELIJKHEDEN

 • Het tenderteam motiveren, faciliteren en aansturen zodat kwalitatief goede en onderscheidende inschrijvingen worden ingediend;
 • Alle input van de teamleden samenbrengen tot een verzorgd en duidelijk document dat aansluit bij de opdrachtgever;
 • Bewaakt de deadlines, proces en planning;
 • Haalt het beste in het team naar boven en daagt hen uit om creatief/onderscheidend te zijn en bevordert de integrale aanpak in het team;
 • Verzorgt de communicatie met de opdrachtgever en behoudt hierin de regie.

WIJ VRAGEN

 • Een afgeronde technische of bedrijfskundige opleiding op HBO of WO niveau;
 • Ervaring met het aansturen en organiseren van EMVI aanbestedingen, daarnaast in staat zijn om deze op een vernieuwende en multidisciplinaire wijze te leiden;
 • Kennis en ervaring met bouwprocessen, contractmanagement en procesbeheersing;
 • Communicatief vaardig, zowel mondeling als schriftelijk;
 • Enthousiasme en de wil om jezelf en de organisatie te verbeteren, BINX Smartility wil naar de top!
 • Type: sensitief, creatief en competitief, weet mensen uit te dagen en te motiveren, daadkrachtig, besluitvaardig en klantgericht.

WIJ BIEDEN 

 • Een goede primaire en secundaire arbeidsvoorwaarden, wij onderscheiden ons door onze flexibiliteit, vrijheid en informele sfeer;
 • Een dynamische ‘platte’ organisatie, waarin integraliteit en innovatie voorop staat, zonder hiërarchische belemmeringen waarin jij je volop kunt ontwikkelen;
 • Er staat een professioneel, gezellig en gedreven team op je te wachten dat graag interdisciplinair met je samenwerkt;
 • Scholing en opleiding zijn ontzettend belangrijk bij BINX en we investeren graag in jouw ontwikkeling;
 • We zijn op zoek naar permanente uitbreiding van ons team; na het eerste contract krijg je bij goed functioneren een vaste aanstelling;
 • Een unieke werkplek in onze ‘werkcafé’ in de Van Nellefabriek waarin alles is ingericht voor flexibiliteit en voor optimale samenwerking in een informele werksfeer.

Bedrijfsomschrijving

BINX Smartility

BINX Smartility is het integrale bouw én installatiebedrijf, samen gaan wij elke uitdaging aan en versterken wij elkaar. BINX richt zich met name op de UAV-GC markt, hierbij ontwerpen, realiseren en onderhouden wij uitdagende utiliteitsprojecten. Hierbij zijn wij dus verantwoordelijk voor zowel het bouwkundige als het installatie gedeelte, écht integraal samenwerken is waar wij voor staan. Bij BINX is veel ruimte en aandacht voor innovatie en (proces)verbetering. Samen slimme (technische) oplossingen creëren en uitvoeren is onze passie. Dit resulteert in een omzet van 65 miljoen in 2021 en een meer dan gemiddelde winstgevendheid. Dit doen we samen met meer dan 90 collega’s. Groot genoeg om samen alle uitdagende integrale projecten te doen en tegelijk klein genoeg om flexibel en persoonlijk te blijven.

Naast de prachtige projecten die wij realiseren, onderscheiden wij ons door onze bedrijfscultuur. Onze bedrijfscultuur wordt gekenmerkt door: gezien worden als collega, plezier hebben en volop ruimte krijgen voor je eigen ontwikkeling. Onze kernwaarden zijn dan ook écht samenwerken, innovatie en kwaliteit. Eigen initiatief en nieuwe mogelijkheden zoeken wordt bij ons erg gewaardeerd. Een prettige informele werksfeer wordt bij ons gecombineerd met een gezonde dosis uitdaging. Eigenaarschap wordt verwacht, maar daarvoor krijg je veel vrijheid en vertrouwen terug. De juiste combinatie om je verder te ontwikkelen en samen mooie prestaties neer te zetten.

Vandaar dat we in 2019 zijn uitgeroepen tot winnaar van de Cobouw Award ‘beste werkgever’.

Geïnteresseerd?

Solliciteer direct!

Als tendermanager krijg je een baan met veel toekomstperspectief in een integrale organisatie. Wil je jezelf ontwikkelen en helpen met het opbouwen van onze nieuwe vestiging in Rotterdam? Word je één van onze cultuurdragers? Neem dan snel contact op met Ruth Feenstra via 06-40563496 of reageer hieronder!